Overslaan en naar de inhoud gaan
Start je eigen Burger Business

In 10 stappen naar franchisenemer

Klaar voor de start?

Tips&tricks

Je eigen Burger Business… Begin jij al te glunderen bij de gedachte hieraan? Voor het zover is, zijn er een aantal fases die je doorloopt. Wij vertellen je meer over de stappen tot franchiser.

Lees meer...

Stap 1: Informatie aanvragen

Ready for take off? Het begint natuurlijk allemaal met jezelf goed oriënteren; je gaat immers niet over één nacht ijs. Onze franchise website is hét startpunt van jouw oriëntatie. Heb je onze brochure al vrijblijvend aangevraagd? Die staat vol met handige informatie, ondernemerservaringen, veelgestelde vragen en nog veel meer.

Stap 2: Telefonisch contact

En… hoe is jouw eerste indruk van onze formule? We horen dit graag tijdens een eerste telefonische of online kennismaking. Dan vernemen we ook graag meer over jouw beweegredenen, achtergrond en ervaring. En natuurlijk kun je jouw eerste vragen aan ons stellen.

Stap 3: Kennismaking op kantoor

De koffie staat klaar! Tijd om beter kennis met elkaar te maken op ons hoofdkantoor. We vertellen je meer over onze formule, je neemt een kijkje op de verschillende afdelingen en uiteraard heb jij alle ruimte om vragen te stellen.

Stap 4: Tweede gesprek

Is de wederzijdse klik er? Dan is het tijd voor meer diepgang. In een tweede gesprek bij ons op het hoofdkantoor gaan we verder in op onze formule en op de wederzijdse verwachtingen.

Stap 5: Intentieovereenkomst

Matchen de wederzijdse verwachtingen? Dan is de volgende stap het ondertekenen van een intentieovereenkomst. Dit is een voorovereenkomst waarin staat beschreven dat wij de intentie hebben om met elkaar samen te werken en welke afspraken hierover zijn gemaakt.

Stap 6: Zoektocht naar droomlocatie & financiën op een rijtje

Nu kan het echte werk beginnen! Het is tijd om het financiële plaatje compleet te krijgen en om de zoektocht naar je droomlocatie te starten. Op basis van jouw voorkeuren en wensen gaan wij op zoek naar een geschikte locatie. We hebben al verschillende locaties met een goed omzetpotentieel in onze portefeuille of raadplegen ons brede netwerk.

Stap 7: PID & stand-still periode

In de Wet Franchise is vastgelegd dat de franchisegever verplicht is om bepaalde informatie te verstrekken. Deze informatie is vastgelegd in het Precontractueel Informatie Document (PID) en bestaat onder andere uit de franchiseovereenkomst en financiële positie van de franchisegever. Nadat het PID is verstrekt geldt er een stand-still periode van vier weken. Deze verplichte bedenktijd is er zodat jij alle informatie goed kunt bestuderen en zelf onderzoek kunt doen.

Stap 8: Onderteken definitieve franchiseovereenkomst

Nog steeds zeker van je (eigen) zaak? Wij zetten de champagne vast koud, want dan kan jouw handtekening onder de franchiseovereenkomst worden gezet. Gefeliciteerd, je eigen Burger Business is een feit! Dit is bovendien het startschot voor de (ver)bouw van jouw zaak.

Stap 9: Stage- en inwerkperiode

Klaar voor de start? In zes weken word je klaargestoomd door onze opstartcoördinator. Hij leert je alles over het assortiment, de routing, personeel, etc. En hoe leer je de kneepjes van het vak nu beter dan in de praktijk? Daarom draai je een aantal weken mee in een bestaande Burger Business vestiging, onder leiding van een ervaren ondernemer die ongetwijfeld de nodige tips heeft.

Stap 10: De opening

Yes, hét moment is daar: de opening van jouw eigen Burger Business! Om ervoor te zorgen dat de buurtbewoners niet om de opening van jouw zaak heen kunnen, hebben wij al een openingscampagne voor je klaarstaan met lekkere acties en online en offline promoties. Hierna houdt de ondersteuning natuurlijk niet op. Jouw persoonlijke franchise consultant staat altijd klaar voor hulp en advies en komt regelmatig bij je langs.
 

Klaar voor de eerste stap?

Start vandaag nog!

Waarom uitstellen? Begin vandaag nog met het realiseren van jouw ondernemersdroom! Vraag vrijblijvend meer informatie aan of neem gerust contact met ons op.

Wellicht ook interessant

 • Start je eigen Burger Business
  Tips&tricks

  Franchisenemer worden? 6x hier moet je op letten

  Ben jij klaar voor het franchise avontuur? Kom erachter met dit lijstje met vragen die goed zijn om van tevoren door te lopen. Kun jij ze allemaal (positief) beantwoorden?

  Lees meer
 • Start je eigen Burger Business
  Tips&tricks

  Hoeveel eigen vermogen heb ik nodig om te starten met franchise?

  Franchisenemer worden betekent investeren. In tijd, in energie, maar ook op financieel gebied. Om te starten als ondernemer is er eigen vermogen nodig. Maar om hoeveel geld gaat dit? Wij vertellen je meer!

  Lees meer
 • Start je eigen Burger Business
  Tips&tricks

  Checklist: Ben jij klaar om franchisenemer te worden?

  Je bent eruit: je gaat voor jezelf beginnen en overweegt om franchisenemer te worden. Yeah! Nu kan het verdiepen in verschillende franchiseformules beginnen. Met deze handige checklist ga jij goed voorbereid te werk. Succes!

  Lees meer